Svarsiden  >>  Eksem
      Svarsiden
Skriv ut     
Dato : 15/6/2011
Kategori : Eksem
Underkategori : Eksem
Titte : Eksem hos 2,5 år gammel jente som blir værre på sommeren
Spørsmål : Har ei datter på 2,5 år som er noe plaget av atopisk eksem. Det starter med små utslett i knehalser og på innsiden av albuene, spessielt om sommeren. Dette kan komme på vinteren også, men det har vært enkelt og behandle. Da har hun hatt lett røde kinn itilegg til det jeg nevnte over. Nå denne sommeren har det blitt værre. Det har spredd seg til annsiktet (spessielt øynen), på halsen, ryggen. Hun klør også mer en tidligere så det er tydlig at det begynner og bli plagsomt for henne. Det kan virke som om dette blusser opp når hun blir varm. Mitt spørsmål er dette atopisk? Leser jo at de fleste skal bli bedre om sommeren mens denne jenta bare blir værre. Hvilke undersøkelser anbefaler der og få gjort? Kan det knytte seg til en form for allergi?
Besvart av : FN
Svar : Hei og takk for spørsmålet.
Forverring av eksem på våren/sommeren kan tyde på pollenallergi. Men kan også være soleksem og reaksjon på solkremer. Obs også mye inntak av sitrus/brus/appelsinjuice etc.
Det høres ut som hun har atopisk oksem, og hvis det er plagsomt bør dere kontake fastlege for å få henne nærmere undersøkt hos spesialist. Se også mer på "Eksemhjulet" på sidene våre.

Med vennlig hilsen
Frode Njå, barnelege
Relaterte artikler
Hva er astma?
Astma er en luftveissykdom.
Infeksjoner
En oversikt over de vanligste luftveis-infeksjoner hos barn.
Barnelegesenteret
Ansvarlig redaktør
Hans Henrik Odland,
fagredaktør Ole Closs,
medisink ansvarlig Gisle Rød.
Copyright Barnelegesenteret AS 2007
 
  Utviklet av Assist2net.no
Søk Forsiden Send mail Sidekart gsk normed meadjohnson astrazeneca